2020-01-27 508 浏览
这间连锁咖啡店采用灰色与白色做主打色,两边落地玻璃所以采光度极高亦可以望到景,不过中环依间系无景睇😐街景啰🤭其他某分店系有海景喔,见最近黄埔新分店独有360度咖啡吧枱添!Menu款式唔算多不过在于简而精,可以叹精品咖啡🤤野食方面有轻量多士、甜品,见好多人去打卡食avocado😍👓Flat White $40客人可以自己选择钟意嘅咖啡豆,然后拉花美美的😍咖啡师的拉花功力很励害,拉花图案复杂卖相精致。Flat White台湾称为白咖啡,Flat White采用没被打泡加入空气的牛奶,所以质感较顺滑。Flat White与Latte的分别在于牛奶和浓缩咖啡的比例,FW的牛奶量和奶泡量比较少。Roast levels有得拣medium 或dark,而我哋喺拣咗meduim,咖啡豆酸味较低比较易入口,同时咖啡豆好香。咖啡系好饮所以觉得太细杯😂评分:7.5/10👓Chocolate (hot) $50奶味偏重朱古力味淡啲,我就钟意比较浓郁朱古力味多啲🤣整体系好饮嘅朱古力不过好似唔系好值50蚊呢个价钱🤧评分:6.5/10
Flat White

👓Flat White $40