2019-09-01
有时专登入嚟大埔系专登走去食一鸣拉面超级重口味之选,就系「香菜鸣拉面」,每次嚟到都系必点之选! 不过冇谂过食食下原来Openrice大埔区嘅头三位,一鸣竟然入选, 即系够哂实力之余亦都好受欢迎啦。 我其实都试过晒佢嘅四种口味拉面,如果无食得咁重口味可以试下佢黑蒜鸣汤底,味道都几浓味,黑蒜味亦都比较突出,而拉面系软硬度适中。 讲返主角香菜鸣拉面,其实以前系特别限定时间先有得食,而家就变咗主力拉面其中一种,可能都卖得啦。第一次见到佢其实就好奇怪,因为佢成碗拉面都系绿色,亦都好重香菜既味道,唔受得既人会好厌恶,但系受得嘅人系会觉得佢系非常之香。出面坊间亦都唔容易揾到主打香菜味拉面嘅拉面。 拉面都可以拣辣或者唔辣,分三个辣度,亦都可以拣猪软骨或者叉烧。 坦白说,每次嚟食一鸣拉面其实最吸引到我嘅就系佢嘅汤底。●综合评分: 1. 汤底: ★★★★★ 2.食材: ★★★★☆ 3. 环境: ★★★★☆ 4. 价钱: ★★★★☆
●综合评分:
1. 汤底: ★★★★★