2019-01-06
𠮶日去开石门探朋友,之后落街一齐食饭,就见到有一间酒吧,睇咗餐牌见到啲嘢食都几吸引,同埋啤酒都好多款,咁我同朋友都几钟意饮啤酒嘅,所以就入咗去食啦!咁一坐落去梗系叫咗啤酒先啦,朋友就叫咗杯Machine man,我就叫左会香港做嘅啤酒,味道都几易入口几好饮嘅!咁之后我哋就叫咗两个小食同两个主菜,好明显啦我哋两条友系眼阔肚窄啦!好快小食就送到上嚟啦,我哋叫咗芝士烟肉薯条同埋炸鱿鱼圈,薯条系比较粗身嘅,咁上面淋咗芝士酱同烟肉碎咁,而且有两种酱俾我点嘅,一种就系芝士酱啦,另一种系蕃茄酱,点酱食超正!之后就到炸鱿鱼圈啦,一上枱就觉得极吸引,出面炸粉唔会太厚,点埋个沙律酱真系超级正!之后个啤酒鸡都到咗,只鸡都几大只热辣辣咁,咁佢有把大铰剪呢俾我哋方便剪开嘅,食落去皮好脆,超正!而且肉都好鲜嫩,同埋食到淡淡嘅啤酒味!之后就轮到个脆皮猪手啦,咁都系用把大铰剪剪开啦,咁一向猪手配啤酒系绝配嚟嘅,脆皮猪手果然系好脆皮,而且啲猪手肉都好好食配卖啖啤酒,𠮶下感觉真系好味到不得了!而且间酒吧环境都唔错,一路饮啤酒一路食嘢一路倾计,真系好适合三五知己聚一聚脚!
咁一坐落去梗系叫咗啤酒先啦,朋友就叫咗杯Machine man,我就叫左会香港做嘅啤酒, 味道都几易入口几好饮嘅!