港大附近两层高的咖啡店💛对咖啡和香港有份执著的老板====================虽然大热天时行条斜路上去有啲甘,但放心😹咖啡店冷气好强,何况系撑小店,行到脚断都要支持💛。《Dirty $55☕️》一直被评语中描写既年轻老板对咖啡𠮶份执著所吸引(二十出头就开cafe,what am I doing here🌚?)果不其然,一入到去老板就精精神神讲句welcome,就算系one man band一杯又杯咁冲住客人既咖啡,都不忘问我想食野定饮野☺️我当然系做足功课先嚟,所以就嗌咗杯喺hidden menu既dirty啦!.首先个杯真系好靓好吸精😳饮Dirty既精粹对我嚟讲除咗系味觉上面可以享受浓郁细腻既espresso同冻牛奶之外,视觉上既效果同转变亦好重要。一路饮,一路可以观察上层espresso慢慢同雪白既牛乳融合,啡白交错得很美🤎系一个完整既咖啡体验。.店舖座位宽敞,光线充足,上层有少量塔塔米座位供应,下层有大量靓靓文宣同印花卡仼攞🤤open kitchen仲可以一睹老板冲咖啡既英姿,对面又有另一间黄cafe,有藉口唔支持吗?
港大附近两层高的咖啡店💛对咖啡和香港有份执著的老板
====================