2020-09-09
首先一定要支持呢间舖头,因为系黄店!💛开业冇耐已经表明立场,舖头有寄卖好多黄色经济圈嘅商品,苹果日报、黄月月饼等等.有好多唔同种类嘅🍵茶底选择,我𠮶阵拣咗一阵先至决定要饮「铁观音🍵」。而铁观音除咗有拿铁🐄🥛(即系用新鲜鲜奶冲),亦都有普通奶茶(即系用奶粉冲嘅)拣。.其实只系差几蚊,所以我就拣咗用鲜奶🐄🥛冲嘅「铁观音拿铁」!呢间茶饮店仲要系用🇦🇺澳洲🇦🇺制造同入口嘅鲜奶,加几蚊转鲜奶🥛好饮好多!.当然唔少得就系要加珍珠✅啦!珍珠款式有好多,除咗普通嘅黑糖珍珠,仲有黑芝麻珍珠、🍠紫薯珍珠、🌷桂花珍珠、🍍菠萝珍珠等等等等… 不过未必日日都有齐咁多款㗎,都要睇吓当日限定款式供应,同埋热门珍珠好快卖晒😆.我就拣咗加普通嘅黑糖珍珠~咁因为黑糖珍珠已经有甜味,所以我就嗌咗「走甜」。.我想讲我嗌嘅「铁观音拿铁走糖少冰」,真系超级好饮,因为走咗糖,所以茶味🍵好突出😻,而黑糖珍珠为成杯嘢饮带返啲甜味😻😻,又平衡同中和番😻😻😻。而呢一杯$30都唔洗!!!比起好多名牌珍珠奶茶好饮,但又抵饮好多!.💛支持支持!
其实只系差几蚊,所以我就拣咗用鲜奶🐄🥛冲嘅「铁观音拿铁」!
当然唔少得就系要加珍珠✅啦!
我就拣咗加普通嘅黑糖珍珠~
咁因为黑糖珍珠已经有甜味,所以我就嗌咗「走甜」。
💛支持支持!