2021-10-18 37 浏览
同男朋友系旺角食完饭,行紧去搭小巴番屋企既时候,经过呢间圆圆小姐,装修得简单但又好适合打卡,见到有5,6个人系度等紧饮品,而且见到主打粉红色渐层草莓系列优格,啱晒我用黎打卡,所以决定同男朋友一人买一杯试下。我简左恋恋草莓优格(L 连晶球),男朋友就简左鲜奶三重奏,里面有黑糖珍珠,芋圆同埋仙草。两杯我地都叫左微糖。草莓优格卖相好靓,等左5分钟左右,因为店员话系用新鲜果肉打既,饮落去果然天然清新,士多啤梨带微微酸,配埋甜既优格中和番,好好饮,无其他舖头既化学味。而晶球就同其他台式饮品店既差唔多,好好咬。至于鲜奶三重奏就够晒足料,啲料占左成杯野7成甘多,饮落香黑糖味,最令我惊喜系佢甜度完全啱啱好,做到重黑糖味但唔令人觉得死甜,真心推介。珍珠系偏烟韧,啱晒我,芋圆就大粒过珍珠,唔会好粉,淡淡芋头味,唔系好浓个款,但整体好饱肚好满足,我会话系我饮过黑糖饮品中头一头二名。下次经过会再试埋佢既芝士奶盖,睇下系咪都甘好味

下次经过会再试埋佢既芝士奶盖,睇下系咪都甘好味
2021-10-18
  • 鲜奶三重奏