2019-11-05 24 浏览
蒸海鲜其实有左好耐🙈不过一直都未食过😖今日同朋友聚会就决定满足下我嘅愿望😆一入到餐厅,感觉好阔落😆门口有好多合照,感觉好似唔错 啲人都几nice, serve周到咁蒸海鲜点可以唔讲海鲜!我地order左最普通嘅个个海鲜石锅餐,但都已经食到我地个肚涨卜卜咁走🤣🤣我地嗌左2支啤酒饮下一开始有沙包蚬同埋鲍鱼,佢地会帮你set 晒timer, 一够钟就会帮你上碟,仲会keep住帮你换碟👍👍个鲍鱼蒸到岩岩好 一啲都唔会觉得老!讲真系屋企蒸嘅话好易overcook, 但咁样食就唔会,而日本元贝重蒜蓉味,个人钟意蒜就觉得几jeng然后有竹串海中虾,虾都好新鲜好弹牙 又大只wor! 我同朋友都觉得几唔错美国桶蚝完全有意外,佢好大只,越大只其实蒸嘅难度越高,因为好易未熟透/过熟,不过好在食落系岩岩好,一啖咬落去几满足之后就有两款丸,分别系手剁猪肉丸同埋墨鱼丸,两款都好弹牙💯最后有鲜鱿同蒜蓉胜瓜 不过不失啦呢两款佢可以拣粥底/汤底,咁我地一开始就拣左粥底,食埋就真系好饱啦!

我地嗌左2支啤酒饮下

之后就有两款丸,分别系手剁猪肉丸同埋墨鱼丸,两款都好弹牙💯

最后有鲜鱿同蒜蓉胜瓜 不过不失啦呢两款