2021-03-31 180 浏览
之前已经听好多人推介pici,话佢又饱又抵食又好味,但系每次都好多人排队,所以今日就趁佢仲有位𠮶阵早啲去食,试试佢个homemade pasta🤤不过今次就冇试佢个tasting menu,就咁散嗌左啲嘢食,四个人嗌咗两个starters、三个pasta,同两个甜品,都已经好饱👍🏻———𝑪𝑶𝑳𝑫 𝑪𝑼𝑻𝑺 $130第一个starter嗌左cold cuts,有巴马火腿、意大利香肠、巴马臣芝士,同埋塔雷吉欧芝士。不过不失,特别系个parma ham都几好味😋.𝑯𝑶𝑴𝑬𝑴𝑨𝑫𝑬 𝑴𝑬𝑨𝑻𝑩𝑨𝑳𝑳𝑺 $90第二个starter系肉丸,啲肉丸好大粒,啲酱亦都好好味,除咗用嚟点肉丸之外,亦都可以点佢个包👍🏻.𝑪𝑳𝑨𝑺𝑺𝑰𝑪 𝑳𝑨𝑺𝑨𝑮𝑵𝑨 $130呢个千层面啲面好滑,而且焗嘅程度亦都啱啱好,啲芝士喺面头薄薄哋一层,啲肉味亦都好出,每一啖都有肉有汁,口感好丰富好有层次🤤.𝑻𝑨𝑮𝑳𝑰𝑶𝑳𝑰𝑵𝑰 $180啲黑松露片配埋白松露酱汁,令到食嘅每一啖面都好有松露嘅味道,意粉亦都好弹牙,口感几特别,整体都系唔错🤩.𝑳𝑶𝑩𝑺𝑻𝑬𝑹 𝑭𝑬𝑻𝑻𝑼𝑪𝑪𝑰𝑵𝑬 $240个龙虾好鲜甜,配埋啲番茄酱感觉更加清新,阔条面亦都

———
𝑪𝑶𝑳𝑫 𝑪𝑼𝑻𝑺 $130
𝑯𝑶𝑴𝑬𝑴𝑨𝑫𝑬 𝑴𝑬𝑨𝑻𝑩𝑨𝑳𝑳𝑺 $90

𝑪𝑳𝑨𝑺𝑺𝑰𝑪 𝑳𝑨𝑺𝑨𝑮𝑵𝑨 $130
𝑻𝑨𝑮𝑳𝑰𝑶𝑳𝑰𝑵𝑰 $180
𝑳𝑶𝑩𝑺𝑻𝑬𝑹 𝑭𝑬𝑻𝑻𝑼𝑪𝑪𝑰𝑵𝑬 $240
个龙虾好鲜甜,配埋啲番茄酱感觉更加清新,阔条面亦都好滑好弹牙,整体来讲我觉得呢一点算系几好味❤️

𝑻𝑰𝑹𝑨𝑴𝑰𝑺𝑼 $60
我觉得个tiramisu系唔可以唔嗌嘅甜品!佢中间啲cream好滑,亦都有少少芝士味,啲海绵蛋糕亦都做得好松软同埋湿润,吸收晒咖啡嘅精华,但系唔会太浓,恰到好处,同啲cream一齐好夹😍如果咁啱好似我哋咁有人生日嘅话,佢仲可以帮你点蜡烛同埋喺个碟边度写生日字句🎂整体嚟讲呢个真系几出色嘅一个tiramisu💯