2016-03-16 405 浏览
今日太早出到尖沙咀,见半熟工房刚刚开门,就想入去睇下有没有半熟芝士挞卖~但原来未出炉~等紧之际见到有呢样新出品,叫做“叶子派”。 店员向我介绍这款新产品是日本很出名的常见手信,味道似蝴蝶稣甜甜地的。小女孤陋寡闻都系第一次见呢样食物,不过见个样子成块叶子咁可爱,又话似蝴蝶稣,就贪得意买来试试啦!本来没有什么大期待,谂住都系一块饼干而已,但一吃觉得有惊喜!咬落口有d似千层稣,入面真系有好多层的~口感好酥脆,烤焗得好香~ 相当唔错呀! 连入面既酥片都好香牛油味!叶子的表面仲布满一层枫糖,所以食落口带少少甜~枫糖味亦令成块派锦上添花!之前亦食过几款产品(芝士挞,芝士蛋糕,朱古力蛋糕)都觉得正,令我对半熟工房的出品都几有信心

叶子派
2016-03-06