2016-08-16
今个星期四五请左AL自制左long weekend,连放四日假,四日都去玩😁做左好多野,感觉好似放左成个星期禁!充实既假期真系好重要🌼今日系最后一日假,同男友仔去左呢间bookmark左都一排既饺子店食lunch,因为男朋友好中意食煎饺嫁。出左地铁站,吴难揾到呢间食店,就系澳牛前几个铺位。十二点几黎到好似刚刚开铺,几个食客刚刚坐低。我地望左个餐牌好奈,选择困难症又发作,好多野都想食。又想食面又想食饺子又想食冷面同真系好多野择,好多款饺子,又可以用五只饺子转汤面(原本系十只),汤底又有三款..有d失望系煎饺要三点后先有,仲要加8蚊🙄比人催落单后,叫左两个面一碟饺子一杯豆浆秘制牛犇面$48,我地同伙记讲要牛牛牛牛面😂佢地调正反我地系读牛"军",佢应该一日教人几十次话说个面一黎到就好香,少少药材味,又好香牛肉汤。牛肉好林好正有d配菜连面一齐食一颗蕃茄冷面$48 我第一时间督烂个蕃茄等啲蕃茄溶入汤。个汤连面真系好冰凉,少少酸但又吴太抢。大热天时食一定好正,不过我个时吴够热,所以中意牛肉面多啲肉三鲜饺子$48/10只,我觉得有d贵既,如果加汤要加$5,煎饺加$8,比出面好多食店贵。水煮既饺子普普
比人催落单后,叫左两个面一碟饺子一杯豆浆
下次想食蕃茄鸡蛋饺!