2020-04-16 900 浏览
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ🍰🧀🤍.Lucie🧸 $450 5.5”第一次食Agnes b嘅蛋糕😍冇令我失望 好好食‼️5.5吋呢个价钱都唔平 但系因为佢整到好高 都差唔多有平时嘅double🤩所以系好抵嘅🤫个蛋糕卖相都几普通 不过加埋只熊仔朱古力🍫即刻upgrade左😚佢唔系假朱古力嘅味 只熊仔系牛奶朱古力 块牌就系黑朱古力😋原本以为块朱古力牌系白朱古力.....点知佢系糖胶黎嘅 少失望🤣.蛋糕有cream cheese, vanilla sponge, crispy crumble 以为会系三层layer咁叠住🙈但系呢到好特别 个海绵蛋糕系集中左喺成个cake嘅中心🎂expect佢系得好薄一层 但系佢比例都唔少🧐不过❣️好在佢口感好松软又够湿润唔干身🤤最紧要系佢唔甜 不过蛋味相对浓过云尼拿味🥚个cream cheese好幼滑 芝士味好浓郁👍🏻最惊就系芝士蛋糕会好甜 食唔到芝士嘅香味 但系呢个系甜中带酸嘅💯配埋海绵蛋糕同埋面头层sour cream 所以整体食落一啲都唔溜💓个饼底都整得好出色😚好香牛油味 仲要keep到好脆好松化🧈成个cake口感好丰富 觉得就算本身钟唔钟意芝士蛋糕都会好啱食🥰.
ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ🍰🧀🤍
Lucie🧸 $450 5.5”

Lucie

我下次一定唔会再咁懒😭会用番蛋糕刀黎切😟用佢比把胶刀切到好核突😫