2022-09-15 47 浏览
星期日吾使返工同妹妹去呢间西式饭店食嘢,入面非常豪华,有好多贵价嘅红酒🍷。餐牌上有好多推荐嘅法国菜。😃阿妹钟意食三文鱼,特登嗌咗烟三文鱼他他伴牛油果红莓汁,三文鱼顺滑新鲜,易咬断。油脂分布均匀,颜色鲜艳,非常适合打卡,阿妹仲同呢道菜影相留下倩影😂。平时三文鱼会搭配酱油,但配上红莓汁都好有惊喜,食起上嚟清香嫩清。😎我就钟意食炭烧西班牙黑豚鞍排,份量大,肉都肥厚,食得出一阵阵嘅炭烧味道。🤩一啖食落去,有肉汁即刻流出,煎得吾会过熟,肉质嫩滑,肉味比一般餐厅更浓烈。😋最后我哋食埋香蒜大虾扁意粉配蕃茄汁,非常惹味兼饱肚,加上大虾更添满足感。意粉食起嚟好浓郁,香蒜非常清新开胃,系必点嘅经典西餐料理。🤪我同阿妹都食得非常开心,又有得食又有得影靓相,啲嘢食咁好味😋,系一次好难得嘅体验,希望下次有机会再嚟食一啲未食过嘅菜式。😚