今次呢间餐厅系朋友拣既,佢话之前黎过觉得唔错,话贪呢度d野好食、坐得舒服岩倾计同价钱又唔贵呢!而我呢个大乡里就第一次黎呢度。入到去第一印象唔错,装修好有心思,chill得黎又不失少女味!首先黎左两杯餐饮,饮下野倾下计讲下八卦野先!本身对呢一类型「卖样」既餐厅既食物期望唔高,估唔到佢地d野食水准都唔差㖞,好惊喜!首先黎既系精选晚餐既「扒纽西兰一级肉眼牛扒220g配沙律及薯条」牛扒既肉质唔错,食落好juicy,水准唔错食落唔似廉价既牛扒。而伴碟既薯条同埋沙律亦同样高质!薯条炸到外脆内软,而沙律菜则几新鲜,而且酱汁酸酸地几清新,大大减低左肉类带黎既油腻感!之后系同样系精选晚餐既「香煎盲𫚧鱼柳伴意大利茄酱烩菜及薯仔沙律」卖相唔错,摆盘好有心机,真系唔相机食先都唔得啦!鱼柳食落冇腥味同雪味,配埋烩菜同薯仔沙律好味又健康。另外我地仲加左个小食:「单骨蜜糖芥末鸡翼」几款食物入面我最钟意既就系呢款!单骨鸡翼食既时候好方便,唔会话食到冇晒仪态。鸡翼炸得好香好脆而内里既鸡肉又能够保持嫩滑,配埋美味既蜜糖芥末酱真系好食到停唔到口!美好既一餐又点可以冇左甜品作结!我地叫左个「日式梳乎厘班戟」share食!总共
首先黎左两杯餐饮,饮下野倾下计讲下八卦野先!
香煎盲𫚧鱼柳伴意大利茄酱烩菜及薯仔沙律
另外我地仲加左个小食:「单骨蜜糖芥末鸡翼」
单骨蜜糖芥末鸡翼
美好既一餐又点可以冇左甜品作结!
我地叫左个「日式梳乎厘班戟」share食!总共有4款口味拣,包括:枫树糖浆、士多啤梨焦糖脆脆、宇治抹茶黑芝麻同埋朱古力口味。我地就拣左简单清新既枫树糖浆口味,班戟食落真系好松软,好有空气感,同枫树糖浆好夹,而班戟顶既忌廉更加系画龙点睛呀!完全拍得住系日本食既班戟!
日式梳乎厘班戟

晚餐真系好抵食!

今餐真系好惊喜,CP值真系非常之高呀!
2020-10-06
香煎盲𫚧鱼柳伴意大利茄酱烩菜及薯仔沙律