2020-10-22
佐敦好食印式fusion菜黎到佐敦庙街,要揾野食绝对唔难,但今次揾到一间主打印度菜既fusion餐厅~我同男朋友仔一早book定8点钟入座,餐厅坐位算多,店员好细心咁帮我地量体温同俾搓手液我地。餐厅主打印式nann同咖哩。另外都有提供埋意粉呀,炒饭,pizza等,好多选择下~最后拣左卡邦尼意粉,两种nann同一种咖哩🔻忌廉烟肉宽条面味道:9.5/10价钱:$145好出色既卡邦尼意粉,完全冇谂到咁好食既卡邦尼会系一间印度餐厅出现。蛋汁加上忌廉整成个汁好香同好滑,而且烟肉份量多,两个人食都绝对足够~🔻特色奶油鸡味道:9/10价钱:$112印度烤鸡再配上香浓蕃茄奶油汁,话就话叫做咖哩,但食落少辣而但有啲甜味。同坊间咖哩唔同,用上唔同既香料而唔系味精,所以就算食完都会令到人好口干~🔻白烤饼味道:9/10价钱:28🔻香蒜烤饼味道:9/10价钱:$32两种烤饼都系配搭落特色奶油鸡到,舔下啲咖哩或者包住啲烤鸡食~个人觉得白烤饼更适合配落奶油鸡既咖哩。而香蒜烤饼就咁唔点咖哩食就最好食~地址:小酒窝餐厅 (佐敦)佐敦庙街283号宝发大厦地下2号舖
🔻忌廉烟肉宽条面
🔻白烤饼
价钱:28
🔻香蒜烤饼
价钱:$32
地址:小酒窝餐厅 (佐敦)
佐敦庙街283号宝发大厦地下2号舖