近年钟意牛油果嘅程度 已经令我怀疑究竟应唔应该为食过嘅牛油果开一个hastag🤣系ig见到呢个咁澎湃嘅牛油果toast 即刻一秒被吸引(cˆ◡ˆc)-🥑Smasted Avocado on Sourdough ($128)虽然定价颇高 但个份量同质素真系值得🤭冇夸张 怀疑呢度有1.5个牛油果咁多🤣而且所选用嘅牛油果好靓 劲creamy劲软滑 完美嘅熟成程度🥑重点系有别于坊间最普遍嘅smashed avocado 佢喺配搭方面落足心思🥑牛油果蓉内里仲加咗fetacheese去增添一份咸香 🧀又加左南瓜籽同藜麦去增加口感🙃好特别而且整体更好食~另外虽然个名冇写 但原来仲包埋两只poached eggs!!再加埋以上嘅牛油果蓉 简直系完美🥰sourdough烘到几香脆 味道正常但风头已经俾面头嘅馅料盖过🤭🤣碟上红色嘅系红菜头paste带微甜的😛成个avocado toast嘅味道同配搭都好用心 推介❤️

• Smasted Avocado on Sourdough