2022-03-02
终于有机会去试大埔哩间人气餐厅🥳听朋友讲哩间餐厅嘅手工意粉好出名,每日都新鲜制造,所以今次嚟都一定要叫嚟试下😈今次叫咗两个《O.M.G.噢卖肝抗疫套餐》,随餐会奉送餐饮同埋田园沙律🥗• • • • •🧚🏻♀️秘制伊比利亚卡邦尼意粉🧚🏻 [$118]佢地嘅手工意粉同比平时嘅意粉相比偏粗少少同偏弹牙🍝卡邦尼意粉嘅汁好浓稠,意粉好挂汁🤤上面有几块伊比利亚火腿🥓中间再有只温泉蛋🥚同埋洒上芝士🧀捞埋意粉一齐食就更有层次🤪.🧚🏻♀️甲罗烧蟹膏炖饭🧚🏻 [$158]炖饭上面放咗甲罗烧🦀蟹盖入面有蟹肉、蟹膏同蟹籽,再加埋啲葱花😉炖饭本身就咁食已经好Creamy好入味😍但将蟹盖入面嘅嘢全部刮出再捞埋落炖饭就更加好味,都食得出蟹嘅鲜甜味🤩十分推荐大家试下😆.🧚🏻♀️脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱🧚🏻 [$58]薯条系粗身薯条,食落啖啖薯肉🍟而且即叫即炸,所以热辣辣同咬落好脆身🤓薯条本身已经有调味,所以就算唔点酱都好有味😜但当然点埋佢嘅松露蛋黄酱就更加好味😌除咗有俾松露蛋黄酱仲有俾埋茄汁,所以可以一份薯条试到三款口味😝• • • • •总括嚟讲觉得都几高质👍🏻装修好靓同会好有心思咁摆盘🌺而且位置都算方便,如果搭巴
• • • • •
🧚🏻♀️秘制伊比利亚卡邦尼意粉🧚🏻 [$118]
🧚🏻♀️甲罗烧蟹膏炖饭🧚🏻 [$158]
🧚🏻♀️脆炸粗直薯条配松露蛋黄酱🧚🏻 [$58]
• • • • •
总括嚟讲觉得都几高质👍🏻装修好靓同会好有心思咁摆盘🌺而且位置都算方便,如果搭巴士去大埔喺广福道落车过条马路就到🚌有机会会再去食多几次😻