2020-11-01 166 浏览
🇭🇰十和田总本店·呢间其实我之前已经食过佢个三色丼㗎喇 我觉得佢啲丼饭都几好食 所以𠮶日想食日本嘢就再翻兜左佢😈我觉得佢啲丼饭真系超级抵食 而且佢啲料好多 食得超满足🥰🥰·海鲜丼$198呢个我自己觉得佢冇松叶蟹𠮶个丼咁好食 但系就胜在有多啲唔同嘅鱼生同埋影相靓啲😏佢个吞拿鱼蓉超有诚意 真系超级甜 不过我自己觉得佢如果加多少少葱粒嘅话个口感会更好😍🤤之后佢入边最特别系有三款海胆 佢有两款都唔错既 不过最深色个只我就觉得稍为腥少少🤭之后佢个油甘鱼系超级厚切 而且好新鲜 口感唔错 只虾我男朋友就话劲弹牙同埋好鲜甜 佢直头想就咁嗌一个海虾丼🦐😂之后带子嘅话呢 佢呢个饭入边个带子因为佢片开左一半 所以食落冇咁啖啖肉 反而我哋另外𠮶丼饭入面粒带子就真系不得了😈最后佢个玉子就麻麻哋啦 因为佢个蛋味唔系好重 净系得个甜味 所以逊色少少🙊·北海道凡立贝松叶蟹丼$148佢呢一个我真系超钟意 佢啲蟹肉系多到可以每啖饭都铺蟹肉 之后佢啲蟹肉系真系超级鲜甜😍🦀️而且佢应该系真系自己拆既 因为我地食到佢少少蟹壳 所以虽然好开心 但系大家食嘅时候要小心啲啊😌😌之后佢呢一个呢上面有四粒带子 又系超厚切 食落劲鲜甜🤤佢上
🇭🇰十和田总本店
海鲜丼$198
海鲜丼

北海道凡立贝松叶蟹丼$148
北海道帆立贝松叶蟹丼

佢呢一个我真系超钟意 佢啲蟹肉系多到可以每啖饭都铺蟹肉 之后佢啲蟹肉系真系超级鲜甜😍🦀️而且佢应该系真系自己拆既 因为我地食到佢少少蟹壳 所以虽然好开心 但系大家食嘅时候要小心啲啊😌😌之后佢呢一个呢上面有四粒带子 又系超厚切 食落劲鲜甜🤤佢上面都有几多三文鱼籽 所以其实连埋一齐食系连豉油都唔使落 真系每一啖都超满足 好正🥰
#rbyeat
#rby日本菜