2019-02-22
前一日系我嘅生日😬,男朋友带咗我去一间食德国菜嘅餐厅,个位置位于上环区,感觉好高级🙆🏻,食完先至性价比简直一流♥️♥️绝对值得推介大家去试!!!!!入到去第一个感觉就觉得这间餐厅布置得好靓,好Grand,好有feel♥️♥️🌹🌹坐低左睇下个Menu,价钱真系唔贵,每个主菜都系大概$200,睇格离啲菜全部都大大碟,好足料👍🏻👍🏻今次我哋嗌左一个烧鸡( rosemary roasted chicken) 同埋一个750gram既猪手,仲有半公斤既mussels 😋😋个烧鸡上到黎真系好足料😍价钱系$255,一共四只鸡比!!!下面铺满着薯角😋😋薯角全部都系煎过直接放上去,10分有心机👍🏻摆位都靓过人😍♥️成碟鸡好有rosemary既味,啲鸡肉好滑,焗得啱啱好!👍🏻👍🏻至于𠮶只猪手,真系不得了♥️♥️上菜嘅时候佢会帮你切好晒一嚿嚿肉出嚟😬,猪手下面铺满左㶽过嘅蔬菜😋😋,10分入味,特别系因为佢㶽过,加埋啲酱汁,比平时嘅配菜就更好味啦😬😬食呢一个猪手真系大份到我同我男朋友都差啲饱👍🏻👍🏻啲酱汁配埋猪手真系好好味,猪手皮上到嚟仲系脆既,连埋啲肉一齐食,感觉好似上左嘅天堂😍😍😍都系$255炸!个半公斤既青口,真系好
个半公斤既青口,真系好似食极都食唔晒甘😂😂食极都仲有😂😂我哋今次叫咗最classic 𠮶一款,一大锅青口,配埋佢嘅酱汁,真系食到停唔到口😋😋啲青口食落去鲜甜😋😋证明真系好新鲜!绝对抵食!佢会陪埋薯条同埋一旧面包上,所以都真系好饱!
总括而言,呢一间餐厅推介大家一定要去试!