今日去深水埗买野行行下,见到一间CP值好高既法国餐厅 🍴甘系门口望下mean价钱又唔系好贵㖞,就入去试一试啦。一入去环境同气氛我系比100%赞好👍🏻👍🏻👍🏻清静有格调,餐枱仲要采用云石设计😍服务员亦都好贴心讲解番今日既主菜推介 食材既来货、生壕由边到入口意式薄切油甘鱼配橘子甜酱本人都好喜爱食刺身,而用法式烹调食都系第一次,油甘鱼入口即溶,阵阵既回甘味道系个口徘徊配上橘子甜酱,酸酸甜甜既感觉就实在太新鲜啦,完全估唔到系甘夹两者。👍🏻👍🏻👍🏻烧温室甜粟米,大啡菇,露荀烧粟米粒粒甘甜可口,眨下眼既时间,不知不觉食左几旧,同我之前食开既粟米截然不同😍大啡菇咬落去多汁松软👍🏻👍🏻非常赞👍🏻👍🏻👍🏻而露荀煮得非常爽脆,一个字fresh !钟意食蔬菜类健康既朋友一定要trytry!烧美国熟成猪鞍配烧烤汁我唔清楚我系第一次食猪鞍,还是第一次试甘既烹调手法,我真系「Omg」,我系第一次食甘好食既肉😋😋咬落去好霖而丰有弹性,油脂分布平均,呢种口感简直冲击我味蕾 唔倾 100%极赞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻自家制心太软上甜品前服务员好主动问我地有冇生日或者anniversary 之类😱😱😱甘甘岩系我地另一伴既2n
今日去深水埗买野行行下,见到一间CP值好高既法国餐厅 🍴

甘系门口望下mean价钱又唔系好贵㖞,就入去试一试啦。
一入去环境同气氛我系比100%赞好👍🏻👍🏻👍🏻
清静有格调,餐枱仲要采用云石设计😍
服务员亦都好贴心讲解番今日既主菜推介
食材既来货、生壕由边到入口

意式薄切油甘鱼配橘子甜酱

烧温室甜粟米,大啡菇,露荀

烧美国熟成猪鞍配烧烤汁

自家制心太软
甜品服务员好主动问我地有冇生日或者anniversary 之类😱😱😱甘甘岩系我地另一伴既2nd anniversary 🤭🤭🤭甘佢就会系碟上设计😍😍😍
谁不知真系有惊喜㖞,先唔讲佢甘贴心帮我写字design ,而系心太软好好味😋一切落去,流心既朱古力慢慢地流出黎😱浓郁香气既朱古力味,一试品尝,淡淡朱古力味散发在口腔
此时我都比心太软溶化 …

white ALe
呢杯黎自北海道既手工啤,系店员推介
甘我就选择左桃味啦 竟然个味道非常好饮👍🏻👍🏻👍🏻
酒味不重但果味浓郁👍🏻👍🏻👍🏻完完全全适合一般少女,虽然我唔系少女,但我已经爱上了呢只啤酒🍻