2024-09-19
呀妈生日带佢食下好野先,呢间餐厅位置唔多但环境舒服,好啱去聚下~😚Dinner set ($378/ p.p)Starter烟鸭胸羽衣甘蓝沙律配蜜糖芥末汁好清新嘅沙律🥗,烟鸭胸好嫩唔会好咸,羽衣甘蓝亦好新鲜,仲配左蜜糖芥末酱酸酸甜甜好开胃😌。烤本湾八爪鱼沙律 (+$38)八爪鱼都几足料🐙,几有咬口架,有蕃茄、橄榄配橄榄油食落好香,仲有两块菜比我好似生菜包咁包住食都几得意🤣😆!Soup海虾粟米浓汤好足料嘅汤呀,粟米浓汤非常香浓🌽,仲加左唔辣嘅红椒油同爆谷好特别🍿! 入面仲真系有粒粒海虾好爽口~🦐🦐Main吉列加拿大猪鞍扒配蛋沙律及bon bon辣酱呢个猪鞍好厚身! 外面嘅吉列皮就做到好薄好脆,咬落非常松化👍🏼,猪鞍厚得尼火喉控制得好好,入面锁到水肉质好滑😋,配埋个辣酱真系好香,食落都唔太觉辣。旁边仲有餐厅自己做嘅腌青瓜,又有蛋沙律好丰富😍😍!澳洲和牛臀肉上盖 (+$248)呢份和牛真系好大份仲排得好靓🥰! 臀肉嘅脂肪会比较少,食落好嫩口但又唔会太油🤤,调味都冇落好重食到和牛嘅原汁原味。仲有好多香脆薯条啱哂我呀😝!Dessert芝士蛋糕配烟肉脆脆及肉桂菠萝酱点都要有个甜品先完满😙~ 芝士蛋
Dinner set ($378/ p.p)
Starter
烟鸭胸羽衣甘蓝沙律配蜜糖芥末汁
烤本湾八爪鱼沙律 (+$38)
Soup
海虾粟米浓汤
Main
吉列加拿大猪鞍扒配蛋沙律及bon bon辣酱
澳洲和牛臀肉上盖 (+$248)
Dessert
芝士蛋糕配烟肉脆脆及肉桂菠萝酱
点都要有个甜品先完满😙~ 芝士蛋糕好香滑🍰,反而佢配搭烟肉脆脆又咸又甜都几特别,但我个人最钟意都系餐厅自制嘅肉桂菠萝酱,粒粒菠萝肉仲有肉桂香甜味🍍,好正争啲想问下有冇得买!😍
Earl Grey
Rooibos Tea