2023-05-30 300 浏览
今日喺公司冇嘢做,就和同事叫外卖app,同事话呢间好特别,所以我哋就试吓先我哋两个女仔叫左个提拉米苏窝夫饼,我觉得上面cream唔知点解好似有啲咸咸地,所以个人觉得好似好奇怪,一啲吾似Tiramisu嘅味道都冇,但系佢个饼底好松脆非常之好,而且佢仲有一啲枫糖浆嘅感觉,但系食落去好香甜,我觉得感觉唔错,但系因为佢都好细旧,可以做下午茶,,另外叫了一个黑松露日式蛋沙律窝夫,上面啲馅都好好味,但系黑松露嘅味道就无乜了,另外向左杯抹茶柚子起泡,味道都好浓郁,我觉得佢嘅饮品都几出色,而且口感好清新,最后叫了一杯宇治抹茶鲜奶,加地瓜芋圆和椰果,本人觉得几好味,因为佢冇得择甜度,但系即管试吓,饮起来一啲都唔甜,而且抹茶嘅味道好浓郁,亦都有鲜奶嘅味道餐厅嘅饮品出色
提拉米苏窝夫饼
宇治抹茶鲜奶地瓜芋圆椰果