2021-02-22
1911 浏览
终于可以唔使排队来品尝由女歌手 傅佩嘉系湾仔新开的台湾菜尚青商号。平时lunch time嚟到总系好多人排队!今日星期六较少人,十二点来到尚有位坐近门口位。呢间铺位于庄士敦道及兰杜街,地铺门口系面向兰杜街。地铺建筑面积400呎,做Reception/外卖位,楼上一楼有2000呎可堂食。之前放盘近2年, 最初放盘20万,最后减到12万。前租客燃烧Burn&Fight留低靓装修及生财工具,啱用都抵租。今次2人试了以下美食:🐮卤牛筋真系绝对要试,比春水堂 好食,份量更多,又嫩口又够味,牛筋控的人必食。🐮酒香椒麻牛肉丝拌面好惹味好麻辣🌶️🌶️,牛肉嫩口份量足。手工宽面弹牙。糖心蛋好味,可惜整体酱汁较咸,面份量唔够。☕阿萨姆红茶加珍珠初头饮以为系廿四味,色泽都好似。 之后食咗其他嘢再饮后感觉又唔同。若喜欢咖啡及红茶的苦涩,可以一试。珍珠细粒唔会硬。🍧柴鱼皮蛋豆花 真系无听过用皮蛋配豆花。。。口感特别,咸咸地,啱唔钟意食甜的人食。豆腐花滑份量较小,如果可以,我想用一半皮蛋换更多豆腐花😋食完都好满足,想再来可试其他美食🥰#Cherry攻商铺🍒#MagicCherry攻美食😋#MagicRaymond食好
今次2人试了以下美食:
🐮卤牛筋
🐮酒香椒麻牛肉丝拌面
☕阿萨姆红茶加珍珠
🍧柴鱼皮蛋豆花
食完都好满足,想再来可试其他美食🥰
#Cherry攻商铺🍒
#MagicCherry攻美食😋