2021-07-30
去到8:30都仲未揾到餐厅,是但揾间就试吓呢间创兴6楼嘅火锅。一入到去已经发觉中伏,港式火锅扮日式火锅,仲要有刺身寿司炸物熟食提供,心感不妙。我叫咗个中价美国顶级牛小排,寿喜烧同清汤鸳鸯,汤底偏咸,几重味精味。鸡蛋唔太新鲜,仲要有阵味,唔敢生食。侍应仲要喺嘢食未熟嘅情况之下不停加汤,半生熟咁浸住d食物。见到啲熟食就知赖嘢,炸春卷同薯饼系冻嘅,仲要劲大阵油膉味。青瓜好似浸左半个世纪咁出晒水,啲丸同肠仔类很肯定系冻肉舖叫货最平𠮶啲,咬落去成旧粉咁。炸鱼皮唔脆都算,仲要有鱼腥味。菜同乌冬公仔面系最正常。牛肉豚肉都唔错,鸡肉就偏肥,咬落口感奇怪。甜品啲蛋糕冇乜人食,我拎咗三旧试下,果然相当难食,口感不佳。雪糕有雀巢嘅朱古力同另一款海盐味,饮品选择超过10数款。未够10点侍应就不停催催催,赶埋单帮你收走晒啲碗碟。总括而言,整体感觉好差,请我都唔会再返嚟食!!!