5天前
呢日嚟到位于新开张- 启德零售馆嘅The Pantry Club食午餐,据闻佢嘅食物质素唔错,景观亦相当靓,仲有埋个运动场景,一于嚟试吓先。午市套餐都有唔少选择,价钱大约百几蚊,已经包咗餐汤/沙律、主菜、饮品及甜品,算系相当抵食。不过朋友同我睇中咗个青口煲同龙虾,所以今次我哋拣咗单点,下次先嚟试吓佢嘅set lunch。蓝青口煲配酸种包 - 有两个分量选择,分别系500g同1000g。青口大大粒,入口鲜甜,一定要赞吓佢个忌廉汁,非常creamy好味,带出青口嘅鲜味,用嚟点酸种面包真系一流。安格斯牛肉芝士汉堡配波士顿龙虾 - 安格斯牛肉非常juicy,配以芝士、蕃茄及生菜,味道非常有层次。波士顿龙虾份量都唔少,肉质弹牙,质素不错。甜品点咗佢嘅signature - The Pantry’s Pancake。摆盘好别致,厚班戥配搭水果同枫叶糖浆,清新好味。班戟带浓浓嘅蛋香,亦煮得非常松软,必食推介。