2023-05-27
Last Day 散水饼派完,收工梗系要同战友食番餐好🤭拣左诺士佛台呢间SPICE Restaurant & Bar!呢度装修充满异国风情,环境阔落气氛好chill。除左印度野,重有pizza同其他西式多国菜选择,重可以饮番两杯放松下🥳🌟Calamari炸鱿鱼圈🦑最啱送酒,份量都唔细,即叫即炸新鲜热辣🤟🏻脆浆薄身,唔会食到成口粉,除咗柠檬汁,重有两款酱汁配搭(泰式甜辣酱/塔塔酱)👍🏻🌟Butter chicken 食亲印度菜一定会叫牛油鸡。香料腌过嘅烤鸡肉松软唔鞋,酱汁充满牛油香滑同浓郁番茄味,配naan bread一流🤤🌟 Cheese naan烤饼软熟,有芝士香但唔会好油好腻,沾butter chicken超满足😌🌟 Salt & pepper king prawn🦐 卖相重靓过menu张相🤩三大只king prawn,用黑胡椒同少少盬烤到好香,可以配埋柠檬牛油汁食。肉质爽口,有鲜味👍🏻👍🏻👍🏻配菜都好好味,有烤甜椒、新薯、翠肉瓜同新鲜沙律菜🥗🌟 Tiramisu 甜品有唔少选择,不过我都系食至爱嘅Tiramisu! 份量够哂两个人share,比传统Tiramisu质地实净啲,香滑
🌟Calamari
🌟Butter chicken
🌟 Cheese naan
🌟 Salt & pepper king prawn🦐
卖相重靓过menu张相🤩
🌟 Tiramisu
甜品有唔少选择,不过我都系食至爱嘅Tiramisu! 份量够哂两个人share,比传统Tiramisu质地实净啲,香滑又唔太甜,咖啡味出,酒味又唔会太浓,几啱香港人口味🥳
Cocktails🍹
庆祝last day梗系要饮返杯,我哋叫左Mojito,Lychee同Jumbo Royal几款啱哂打卡嘅cocktail,为呢日划上完美句号!yeahhh 🥳🥳