2023-11-19
💕朋友喺上环返工,我放工就过咗去约佢食餐饭🥳拣咗呢间感觉好轻松嘅餐厅chill下🥳🐣青咖喱走地鸡饭配泰国茄子 $108🌈朋友好爱吃辣🌶️佢就拣咗呢个青咖喱走地鸡饭配泰国茄子🍆青咖喱鸡一上松已经闻到好香咖喱香味🍛咖喱汁质感比较杰身🔥配菜仲有茄子、豆角、香叶等十分之丰富呀🥳🥘槟城潮州炒粿条 $78🌈黑酱油嘅浓亮色泽❤️炒出嚟嘅槟城潮州粿条带有甜咸鲜香嘅味道👅入面材料仲非常之丰富🥳有虾、豆芽、蛋、韭菜、腊肠等添呀😋好惹味呀 😅🍧绿茶栗子雪糕新地 $68🌈无得输嘅甜品🍨呢个绿茶粟子雪糕新地绝对系抹茶控福音💯抹茶充满住浓郁嘅茶香🍵再加埋回甘嘅抹茶雪糕同埋红豆🫘仲有两颗超甜「当做」嘅栗子🌰层次口感丰富✅咁正点忍口呀🥳🍵抹茶拿铁 $55🌈今日冻冰冰🧣太晏又唔想饮咖啡☕️所以首选梗系我嘅最爱嘅抹茶拿铁啦yummy🥳🥛醇白特浓鲜奶咖啡 $30🌈朋友就叫左杯醇白特浓鲜奶咖啡☕️佢好满意呢💯
🐣青咖喱走地鸡饭配泰国茄子 $108
🥘槟城潮州炒粿条 $78