2020-02-23
太耐冇出街啦 都冇为意原来依家登龙街新开左一间日本餐厅 佢系超级居酒屋feel 劲chill 同埋入边个环境好舒服 好啱同啲friend一齐喺度慢慢食🥰🥰而且佢个lunch set系有好多前菜同小碟 超满足 啲嘢食都唔错😎·日本A3和牛寿喜烧锅 $238佢个前菜系有一个好似轻微炸过嘅三文鱼咁 几特别 唔错🤤个沙律菜配嘅酱汁都几好食 至于佢个sukiyaki个汁调得几好 唔会过咸得黎 所有嘢都好入味 尤其系入边啲黄芽白 超好食😋佢个和牛都有少少入口即溶嘅感觉既 个质感唔错 不过可能因为我哋影相影得太耐 有一两旧熟咗少少🙊所以大家要快啲食啦 唔好好似我哋咁样相机食先😂😂之后佢仲有一个蒸蛋 味噌汤同埋一个牛奶布甸 真系超丰富大满足😍😍·网烧日本A3和牛$298佢一上台既时候个样好似比较熟少少咁 但系其实夹起 又唔会涡 佢中间系岩岩好 尤其系佢块牛个油脂分布唔错 多啲油脂个啲位系真系有入口即溶个个感觉😎不过我觉得佢𠮶调味略嫌单调左少少 如果上面有几粒海盐 可能仲正 不过咁样都超好食😋😋😋·#rbyeat#rby日本菜#rby铜锣湾·📍 铜锣湾登龙街1-29号金朝阳中心2期Midtown地下C舖
日本A3和牛寿喜烧锅 $238
网烧日本A3和牛$298