2023-05-08
今日早咗少少收工,约埋朋友一齐去呢一间比较优雅嘅餐厅度食晚饭,因为其实呢间餐厅我哋觉得几靓, 同埋可以饮下cocktail 食个饭,几适三五知己,坐位亦比较舒服优雅,适合朋友喺度食晚饭同埋倾下偈烟鸭胸青酱意大利面烤鸭有熏烟个过嘅味道和青酱意粉,好有层次感,份量也很恰到好处.凤尾虾意大利饭也同样好味,凤尾虾煮得刚刚好又大只,分量十足,配上意大利饭有芝士拉丝嘅感觉,层次感好丰富。而且,饭粒的口感也很有嚼劲。.Lady Grey鸡尾酒的配搭非常特别,看似一杯似英式红茶的鸡尾酒,加入了柠檬汁和蜜糖,味道非常清新,而且带有淡淡的茶香味,搭配餐厅的主菜十分适合,朱古力蛋糕的质地非常细致,入口有软绵绵嘅感觉,而且朱古力味道非常浓郁,呢个配搭又几特别.其实我个人觉得呢一间餐厅值得一试,他们的菜式和鸡尾酒都非常精致同有水准,而且价格也很合理,适合三五知己坐低relax下食吓饭。
烟鸭胸青酱意大利面