2020-12-10 127 浏览
去完附近做嘢,预啱今日第一日晚市(又)冇堂食,就唯有买外卖返屋企食啦~ 唔系好熟呢一头,上Openrice睇下就决定嚟呢间买个越南餐返屋企食~哗,店员畀餐牌我睇,佢哋有一人火锅‼️不过我太肚饿喇,所以拣咗啲返到屋企即刻可以开餐嘅🤭生牛肉什锦汤粉(有牛肉,牛腩,牛丸):HK$65 分汤嘅,河粉好滑,汤底够浓👍🏼因为系外卖,所以拎到返嚟生牛肉都变咗熟牛肉😝烤猪颈肉青木瓜沙律:HK$72 猪颈肉好好食呀!! 出乎我意料之外‼️ 烤嘅时间恰到好处,肉质嫩滑,一啲都唔鞋🤤我哋两个人食,大家都争住啲猪颈肉嚟食🤣青木瓜丝加上红萝卜丝同埋青瓜丝,新鲜,好清新🥗酱汁酸酸甜甜,唔太辣~海南鸡饭配鸡油饭:HK$68鸡件全部起咗骨,肉质都几嫩滑,我钟意配埋佢个青泰式辣酱‼️ 油饭如果再加多d香料,浓味啲会更加正(个人喜好,因为我系钟意浓味d嘅)🤪总括嚟讲我觉得呢间餐厅啲嘢几好食呀‼️ 份量又几大👍🏼外卖都有呢个质素嘅话,堂食应该更加好~

生牛肉什锦汤粉(有牛肉,牛腩,牛丸):HK$65
生牛肉什锦汤河粉
烤猪颈肉青木瓜沙律:HK$72
烤猪颈肉青木瓜沙律
海南鸡饭配鸡油饭:HK$68
海南鸡饭配鸡油饭
2020-12-10
10 分钟 (外卖自取)
烤猪颈肉青木瓜沙律