2018-06-09
今晚收工同几个同事去咗尖沙咀一间私房菜食餐好既,预中咗成半个月卜位,期待咗好耐先食个餐包配3款自制牛油 #海盐#黑松露#番茄每款味道都好特别,好浓郁薯仔丝虾外面系焗到好香脆嘅薯仔丝,包住里面爽口弹牙嘅大虾,好美味既一道小食法式鹅肝脆多士头盘先嚟我最钟意食嘅鹅肝多士 卖相已经超级吸引,上面仲有好多鱼子酱, 味道浓郁唔会漏意大利杂莓果醋海鲜沙律好fresh嘅沙律,酸酸地几开胃,酸味带甜 放喺沙律上面食, 非常美味又健康而且仲加咗 阿拉斯加蟹肉入去 好味到停唔到口法式干邑龙虾汤系高级餐厅食饭又点少得龙虾汤呢 味道浓郁既龙虾汤入面仲有好多虾肉意大利黑松露忌廉汤香浓嘅味道又大大碗,里面仲有好多打成蓉嘅菇菌,一口气饮晒会觉得有少少饱跟住到第一道主菜先嚟个大虾意粉,外表就冇咩特别同出面普通食到嘅大虾意粉差唔多, 不过食一啖意粉 估佢唔到可以整得咁好味, 辣辣地嘅味道,连埋酱汁完全融入意粉里面, 上面只大虾新鲜爽口弹牙又厚肉第二道主菜系食牛脸珠肉 我都系第一次食, 卖上就认真唔错,食第一啖既感觉系「 超级嫩滑」 肉汁好多,而且肉质非常嫩,虽然分量唔系好多不过就好满足到甜品但系已经非常饱,前面好多嘢食,
先食个餐包配3款自制牛油 #海盐#黑松露#番茄
每款味道都好特别,好浓郁
薯仔丝虾
法式鹅肝脆多士
意大利杂莓果醋海鲜沙律
法式干邑龙虾汤
意大利黑松露忌廉汤
到甜品但系已经非常饱,前面好多嘢食, 而且样样正, 所以我毫不犹豫地拣咗个柚子既甜品可以消消饱肚嘅感觉,柚子蛋糕味道唔会好酸,旁边系餐厅自己整嘅云呢拿雪糕,云呢拿味好浓郁