2008-07-18 11 浏览
4人聚会, 叫左个4人餐, 同楼下其他食家既差唔多, 有:白灼虾(新鲜, 唔霉)青瓜海哲头(青瓜好爽, 海哲唔会太咸, 味道适中)蜜瓜螺头猪骨汤(好甜, 应该无落味精) 仲会笔埋碟汤渣比我地食, 真系有螺头架自选2款小菜 1)杞子杂菌白菜仔(清得黎甜)2) xo酱花枝片炒胜瓜 (花枝片好爽, 有咬口)甜品仲有桂花红豆膏拚燕窝蛋挞仔, 初时以为系2选1, 原来2样都有, 个桂花膏清得黎唔甜, o岩哂钟意食甜又怕肥既女仕们, 而蛋挞仔上面既燕窝, 我就觉得唔似喇, 不过卖相都呃到下人既, 热勒勒添架!其实叫4人餐都够架喇, 不过友人想食乳鸽及烧腩仔, 乳鸽就真系唔得喇, "un"同唔热啰, 反而烧腩仔就出奇地好食, 皮脆半肥瘦是晚由七点几坐到十点几, 可能客唔多喇, 侍应都无赶我地走, 服务都算周到
4人聚会, 叫左个4人餐, 同楼下其他食家既差唔多, 有:
白灼虾(新鲜, 唔霉)
青瓜海哲头(青瓜好爽, 海哲唔会太咸, 味道适中)
自选2款小菜 1)杞子杂菌白菜仔(清得黎甜)
2) xo酱花枝片炒胜瓜 (花枝片好爽, 有咬口)

• 蜜瓜螺头猪骨汤