2021-04-01
系太子做完facial,见仲好早就行足15分钟嚟到呢间bookmark左一段时间既cafe。黎到门口大约3:30pm,犹豫咗一阵有冇揾错地方,因为入面一个人都冇,可能系地方比较偏嘅问题。餐厅有两层,冇想像中咁「青花亭」既感觉。门口同上层都用小拱墙设计,但内里嘅墙壁反而用中式既青花瓷砖,感觉似中西港式混合咁,谈不上格调,但仍揾到少量打卡位置。见到menu得lunch set,于是就指住openrice既相直接揾店员落单嗌佢地既打卡食物- 水清沙幼使乜坐飞机,同埋奶盖鲜奶焙茶。同预计一样美美的!!!设计分比满分,摆盘好有心机。本住打卡既心对味道冇乜期待,但估唔到都发现到小心思。简单黎讲呢碟就系一碟水果yogurt,但似乎唔同日子黎入面嘅馅料会唔同,我𠮶碟既水果有火龙果、士多啤梨、黑加伦子、blackberry,鲜水果都有雪过,所以食落口冰冻冰冻的。另外仲加上粗幼椰丝、燕麦、不同果干包括橙、香蕉、提子干等等去增加口感,食落去每一啖都有软硬分别同冰冻感,令到成个dish由平平无奇既yogurt变到好丰富,系心思之作。另外点既焙茶Latte不得了,好香好香,店员一上枱已经闻到诱人既焙茶味,令到我
另外点既焙茶Latte不得了,好香好香,店员一上枱已经闻到诱人既焙茶味,令到我差啲未影相就想一啖咕噜落肚。焙茶上仲有拉花,但似乎系不小心倒了太多既鲜奶冇位继续拉大只雀,形状不算美观😂。饮落去就如我所说奶倒太多,有一点遮盖了培茶原味,但也很好喝,黎Cafe既各位必试。