2018-02-15
朋友惯咗迟起身,揾cafe时见到之前有报导过呢间,就胆粗粗约朋友嚟试brunch跟住google大神响大街转入嚟,本身仲以为响大厦里面仲兜咗个圈,原来就响正大厦入口旁,正正对住K11,位置唔算难揾店门口装潢比较简约,我钟意。响店门口已可以闻到嘢食味,饿到2点几嘅我哋就坐咗入去最里面,本身谂住平日晏昼去应该少人,入面得30几个座位但都满座我哋叫咗个烤龙虾benny配竹炭包同慢煮鸡胸沙律,再叫多两杯latte就可以girls' talk可能枱同枱之间比较近,隔离枱啲讲嘢声几乎盖晒我哋啲声好在佢哋食完就好快走咗可能我哋坐得比较入,有啲焗Latte 好快到,但冇得拣甜同其他味道个沙律都好快到,落咗藜麦之后个口感好特别,入口似食紧小米粥咁但会有啲烟韧,沙律配嘅系红酒油醋汁,冇咁酸抢味。个鸡胸肉唔会好老,咬落比较湿润但没有雪藏味,值得一试到咗最期待嘅benny,作为蛋控就梗系唔少得试benny egg,配竹炭包个颜色有好明显对比,包面有小小凹陷仲以为软咗,点知一刀切落去清脆"咔啦"一声包烤得外脆内软,仲带点微甜,再沾小小蛋汁,一流决定下次试埋个另外啲brunch卖相 5/5口感 5/5味道 5/5
可能我哋坐得比较入,有啲焗
Latte 好快到,但冇得拣甜同其他味道
决定下次试埋个另外啲brunch
卖相 5/5