2021-02-17
如心一期新餐厅,见经过见到唔系好多人,便入去试吓,set lunch 选择得两样,分别系risotto set ($228)同Panino set ($208)!有意大利杂菜汤,蛋糕以及茶或咖啡,主菜一个分别系意大利饭,另外一个系三文治包!散叫方面就有sandwiches $128包甜薯一客及米兰咖啡一杯!其实如果想食包,又唔系太想饮汤同埋甜品,散散叫会比较化算!我哋分别带咗一个panino set 及散叫左一客sandwich!🌀Panino set:$208意大利杂菜汤,蕃茄芝士鸡肉包配炸甜薯,烧菠萝火箭菜车厘茄沙律,精选蛋糕,茶或咖啡杂菜汤好足料呢间啲甜品外型不太讨好,外卖果啲,对我来说真系唔吸引,呢件就太甜!🌀即烤蘑菇水牛芝士火腿拖鞋三文治包配炸甜薯及米兰咖啡:$128散叫的三文治包份量大过set lunch !沙律仲有无花果😍炸甜薯系不败既食物😋等食物期间入咗十几廿个疑似大陆团既人(全部讲乡下话,又有一个疑似领队/导游/亲戚,期间不断替他们点餐影相),所以我们一食完就即刻走!埋单:$336 两人lunch
🌀Panino set:$208
杂菜汤好足料