2016-02-29
第一次来双囍锅, 见到话可以又蒸海鲜又打边炉, 价钱仲要平, $148加一, 可以由6PM食到去9PM, 所以就试下啦.环境就普通, 叫叫干净企理, 放食物既地方又有人睇住, 吾会乱七八糟. 而且坐位空间比较大, 唔会好嘈倾吾到计.基本上种类到叫多, 好多丸类, 肠仔, 菜, 较特别既系, 鸡子, 鹅肠, 基本上同一般街坊酒楼任食一样, 系自助既.另外牛肉, 羊肉, 鱼片, 鱼腩, 水饺, 云吞系要每次落ORDER既.原本以为会有海鲜, 原来海鲜系要另计, 试左2只蛏子同吾知咩贝. 每只10蚊. 价钱系超平, 所以质素到系超低.蛏子有沙同有雪味, 个两只咩贝一只蒸完开左, 但系入面冇左半粒肉(太奇怪唔敢食), 另一只蒸足2个钟到冇打开(更加唔敢食).但系食到一半时, 发现厨房放左两碟蚬出来, 我去到时只剩得6只.之后就望实个个位, 一见佢出蚬就出去夹. 第2次成功夹到12只.蒸海鲜就只有蚬系免费限量提供. 大家要食就要睇住个厨房位.至于饮品到系自取任饮既, 主要系韩国牌子既果汁, 乌龙茶, 姜茶, 及一般汽水.另外仲有小量熟食, 咖哩鱼旦猪皮, 炸春卷, 咖哩角, 碗仔翅, 鸡翼.仲有
蒸海鲜就只有蚬系免费限量提供. 大家要食就要睇住个厨房位.
仲有雀巢既雪糕到系任食.
总结: 食物质素唔系叫好好, 不过不失, 不过饮品(不是大陆品牌饮品)仲又有雪糕同小食供应.
即时加分, 如果下次想任食打边炉, 系会再来既.
题外话/补充资料:
服务好快, 员工手脚好快, 虽然有D 系讲乡下话吾系好沟通到. 不过到系几好既.