今次同妈妈去浅水湾沙滩玩沙,玩到咁上下真系好肚饿我哋拣左一间环境舒服惬意嘅意大利餐厅食野,食物同服务质素唔错,大家有机会去浅水湾可以一试😁布拉塔配意式烤面包 Bruschetta Burrata 🧀灸烤过嘅面包放上奶油味浓郁嘅布拉塔、车厘茄、意大利黑醋,系开胃菜首选意式水煮鱼 Acqua Pazza 🐟鱼肉嫩滑鲜甜,每一啖都食到黑椒轻微嘅辣,橄榄同酸豆嘅咸味同酸味,仲有火箭菜油(Rocket Oil)带有嘅芝麻香,正😋牛尾意大利云吞Ox tail Ravioli 🥟煮得啱啱好好,皮薄馅靓,锁到肉汁又唔会过份软腍酱汁用Cacio e Pepe, Gravy, Rocket Oil制成,同云吞内馅嘅牛尾相辅相成,非常好味Kaffir Orange Lemonita 🍋-Fresh Orange Juice, Lavender Syrup, Lemon, Kaffir Leaf, Lime, Soda加入薰衣草糖浆令Mocktail带有少少花香味,而薰衣草具有降温作用,纾解烦热感令心情放松,呢杯饮品消暑一流Amalfi 🍸-Limoncello, Prosecco, SodawaterLim
今次同妈妈去浅水湾沙滩玩沙,玩到咁上下真系好肚饿

意式水煮鱼 Acqua Pazza 🐟

牛尾意大利云吞Ox tail Ravioli 🥟
煮得啱啱好好,皮薄馅靓,锁到肉汁又唔会过份软腍

Kaffir Orange Lemonita 🍋

Amalfi 🍸
Limoncello柠檬利口酒加上Prosecco气泡酒本身带有果香,仲有轻微的矿物味道,餐前品尝十分开胃

Homemade Rosemary Semifreddo🍨
我都系第一次食呢款意大利甜品- Semifreddo意式冰糕
外观似雪糕,口感介乎雪糕同慕丝之间,Rosemary味好出,加埋饼底一齐食,真系好似食紧幼滑版嘅慕丝蛋糕咁

顺带一提,呢度主餐牌有中文版本,完全唔洗担心点菜问题👍🏻👍🏻

布拉塔配意式烤面包
意式水煮鱼