相比起知名的大店或过江龙,有时我都中意去行下旧区揾下有冇d香港本土小店。哩间店系之前经过已经想食,但系果次食完Dinner, 肚仔已经冇位置可以食到了😭。哩次又要过去附近,唔食晚餐,就系为左去试下哩间Crepe ~ 🥞 Oreo芝士蛋糕 $48好邪恶啊,但一向中意食甜食的我真系忍唔住嘛~ 可丽饼系即整,口感棉柔松化,内含Oreo脆脆 + 芝士蛋糕,还有好滑溜溜的忌廉,忌廉打得好顺滑,唔会感到厚重,中和整个crepe的味道。(💡: 小店还有咸的可丽饼。)玫瑰咖啡 $34嘢饮都有唔少选择,我就拣咗比较特别嘅玫瑰咖啡。份量都好足,好大杯,重点系佢哋会用携杯装,方便大家饮唔晒拎走边行边饮,对于我自己嚟讲,呢个系几贴心~ 加分!入边系真系有玫瑰花瓣,饮落去几清香,而唔系玫瑰糖浆𠮶种死甜,我估下一次会再encore呢一杯 😍

Oreo芝士蛋糕 $48

玫瑰咖啡 $34