2012-10-08
今次系我等一次写食评,请多多指教。今天,我同男朋友,想简简单单食一顿晚饭,简单又唔想食茶餐厅,于是漫无目的在北角和富游荡之际,俾我哋发现这间涮羊肉小馆,老实讲,我未食过涮羊肉,以前想想听朋友说,食涮羊肉当然去"松竹楼"(礼顿道附近),而家执咗lu.想try 都冇机会,如有人try 过请告知我,系唔系好正。Okay ,番番主题一入到里面,被那竹林图案的墙纸吸引住,我想起"竹林深处人家",我男友话见倒那排竹林wallpaper 好有压迫感, anyway,我觉得okay .最紧要味道好,价钱抵。讲番d𩠌,我点了一碗酸棘汤,「30 蚊」,料足,味道唔错,可惜系暖。所以我请咗侍应姐姐reheat ,她也很乐意呢。Order 了一个红烧排骨面套餐 ,「40 蚊」,排骨唔错,很入味,但个面普通左d,好快发涨,要快d 食,包一碟油菜同一杯豆桨。其实,佢个餐可以咁拣 酸棘汤or 排骨面 & 5 粒饺 or 油菜 & 汽水 or 豆桨. 3 样嘢40 蚊抵啦。我仲有点咗10 粒京葱羊肉饺。我觉得羊肉饺最好味最正,佢d羊好有羊味,但一d都唔"so " .如果钟意食羊的人,一定要试试。我下次都想尝试"涮羊
想try 都冇机会,如有人try 过请告知我,系唔系好正。
Okay ,番番主题
我仲有点咗10 粒京葱羊肉饺。
我觉得羊肉饺最好味最正,佢d羊好有羊味,但一d都唔"so " .如果钟意食羊的人,一定要试试。我下次都想尝试"涮羊肉"埋单食咗104 蚊。抵。仲好饱。大家可以try try.