2023-05-04
曾经成日帮衬外卖,饺子店老板都好好态度,但原来员工落错单饺子店老板就态度恶劣重闹返客转头。今日lunch堂食,同枱友人本身嗌海鲜饺(贵过其他饺)点知嚟咗双拼,一同老板反映佢第一个反应系话卖晒海鲜饺所以转咗俾我朋友🤯。(首先好明显系落错单但老板唔认,其次卖晒唔同我讲就转只平啲嘅俾我可以咁做生意㗎咩?!)之后落单个员工又死口唔认落错重话返我哋转头,老板突然大大声闹我同我朋友「咁你哋想点呀!」😦落错单重恶人先告状原来所谓嘅💛良心小店系咁嘅。我忍唔住问下咁而家可以点。正常餐厅落错单都会讲声对唔住然后提供解决方法,点知老板继续大大声指住我朋友闹:「咁你都食咗啦!」我问老板唔食又点知嚟错,佢竟然转身大大声话「咁我点知你想点!我好忙㗎。」老板闹咗我同我朋友几次问我哋想点,首先唔明点解餐厅落错单唔系餐厅提供解决方案要个客谂,唔通我讲咩你都接受?平时出街食饭餐厅落错单都会换返啱,但老板竟然话到明已经食咗唔会补返啱果只饺,咁即系得返退钱可以拣,咁点解重要狂闹我哋。😡计返原来只系争果几蚊,老板最后退返几蚊,唔明点解我哋要因为餐厅自己落错单俾人闹,打工仔连食个饭都要受餐厅气🤬🤬真系惨过食十旧屎。我同我朋友都😦
我同我朋友都😦明明我哋两个女仔好好态度同老板反映落错单唔明点解要换来咁嘅待遇,老板讲咗好几次我朋友食咗,我哋又唔系西客想唔俾钱,本身嗌到成枱食物都无晒胃口。🤮