2022-05-05 1149 浏览
呢间酒家我去过好多次,但系第一次写,目的系想比更多人知佢几好食!呢度最出名既一定系凉伴花甲同蚝爽,凉伴花甲鲜味,开胃,对我黎讲唔算太辣,超正!好多人唔知蚝爽系咩,其实就系炸蚝仔,香口又鲜味,一路食一路送酒,一流!另外我好中意呢度个咕噜肉,可能好多人话咕噜肉周围都食到,但系好食既真系唔多,周围都整得唔脆口,已经系失败,呢度就永远唔会令人失望,佢次次都整到卜卜脆!仲有蝴蝶腩煲又系不得了,蝴蝶腩其实系猪,大家唔好以为系牛,冬天食呢个一定暖lovelove~~呢间酒家仔我食左好多年,前排疫疫冇得食,我不时经过都会谂,佢会唔会顶唔住?我希望多d人知佢真系好好食!佢整野系好用心!如果佢执左,我应该会喊😭

love~~

2022-05-04