餐厅: 御泰坊-泰越菜
资讯:

呢间嘢价钱偏贵,但整体味道几好,所以我都食左几次。佢平日嘅lunch送嘢饮同埋小食或者汤,价钱会抵好多😋1.海南鸡饭+虾饼+青柠梳打($80)海南鸡嘅口感滑,配合埋个海南鸡酱整体味道再有提升。呢度嘅油饭唔会太油,亦好香😋😋跟餐个青柠梳打都好饮🤤💥评分:7.5/102.香茅鸡翼饭+紫菜肉碎豆腐粉丝汤 +荔枝梳打香茅鸡翼感觉似系用气炸锅或者焗炉营造香脆口感,无乜油腻嘅感觉同埋食落口感觉无咁热气😍不过香茅味比较淡个虾饼虽然揸得好香好脆,但系size偏细同埋得一旧😢本身我系想食米线𠮶啲湿嘢,但系大部份套餐都净系可以叫饭,所以我将个烦到咗落个紫菜汤到,个味道非常夹😋😋即刻变咗韩式泡饭,大家唔想净系食饭咁干,都可以跟我呢个食法🤣🤣个荔枝梳打都好好饮,唔会太甜,仲可以饮到细细粒嘅荔枝肉🤤💥评分:7/10总性价比:7.5/10

1.海南鸡饭+虾饼+青柠梳打($80)

💥评分:7.5/10

2.香茅鸡翼饭+紫菜肉碎豆腐粉丝汤 +荔枝梳打

个虾饼虽然揸得好香好脆,但系size偏细同埋得一旧😢

个荔枝梳打都好好饮,唔会太甜,仲可以饮到细细粒嘅荔枝肉🤤

💥评分:7/10

总性价比:7.5/10