星期四同同事嚟左呢度食晏,一行十二人坐系近门口位置,我地有大食大,我叫左一份8安士美国西冷餐,同事有几个都叫这个餐,有一个则叫左迷仔汉堡餐,其它同事有些散叫左一些通粉,薯条等及两份餐一齐食.我饮忌廉汤,先上餐包及汤或沙律,个汤好creamy,好香忌廉味,有些面包粒,汤入面有d什菌,好味呀!同事的沙律卖相都好靓. 洋葱圈好香口好味,炸到金黄色架. 还有烟肉忌廉薯条,好香好味,不过太漏呀! 主菜嚟啦,我跟磨菇汁,块扒卖相好靓,我食七成的,但切落去都好多血及好难切,味道都唔系好好味,好难咬,唔够淋身,冇咩牛肉味,有些椰菜花,车厘茄及豆角做配菜,还有一些薯条,薯条炸到金黄色好香,配菜都ok的.其他同事都话块扒唔系好好味.另外他们也叫左凯撒沙律,味道都ok,不过d菜好碎架. 我地一路食一路倾计,跟住就叫餐饮啦,餐饭我饮热柠茶,我不知道这里的柠檬是否太贵还是甚么原因,只有四份一个柠檬放在杯旁,要用手把柠檬汁挤入杯里,如果整个柠檬放入去又完全弄唔到柠檬汁出嚟,连冻饮也是这样,所以我的柠檬茶完全唔觉有柠檬味.初初帮我地落单的仕应服务好好,好有礼貌,跟住就转左另一个短发女仕应,佢好似好赶时间,好急,我地

初初帮我地落单的仕应服务好好,好有礼貌,跟住就转左另一个短发女仕应,佢好似好赶时间,好急,我地落餐饭佢好似好有效率,但系最尾都听漏一杯,仲不停问我地还欠一杯,仲叫我地谂下先,其实系佢自己听错左.

我地后尾用会员咭但系因要本人先用得,佢又话个名系外国人嚟㖞,耐性及态度都欠缺,唔知佢咩职级,事后同同事讲起都话觉得佢唔友善. 我想说我地系帮衬了差唔多二千蚊的lunch,唔系二百,如果今时今日还用这种态度去待客,真的唔会再来!! 同事还说佢向住外国人系亲切好多架. 香港人连香港人也歧视,真的无话可说.
2012-05-24