乐富终于开咗一间韩式餐厅,所以就好期待去试食。第一次去食已经觉得啲侍应麻麻哋,估唔到之后去食每次都系咁,时好时唔好。有几次觉得佢地态度有好转,原来系幻觉,每次总有样嘢系唔好。最近𠮶次,系去食下午茶,一开始系餐厅门口见到个餐牌上嘅「配有:」被第二张纸遮住咗「汤」呢一项,但入到去之后睇个张系冇遮住。我屋企人点餐后发现冇汤就问下待应(我哋通过食午餐系有汤,加上个餐牌冇遮住),个待应一开始好脾气+礼貌地解释番下午茶系冇汤,佢哋漏咗遮住我哋睇𠮶张餐牌。点知送餐黎时好晦气咁掉低左我地点嘅餐就走咗,我哋之后问佢攞两只碗仔,佢又好冇耐性+礼貌咁话:「你要咩啊」,好似系我哋得罪佢咁!佢哋全部侍应都好似做得好厌倦份工咁,跟住就我哋啲客人系出气袋,仲摆晒面口俾我哋睇!真系如果唔系好食(特别好食:泡菜炒饭),我都唔会去帮衬!
2019-01-02