2018-05-29 102 浏览
因为同老公仔去开金巴利道~ 谂住去啲韩国超市买韩国嘢 跟住就见到一间咁特别嘅餐厅~ 一入门口就畀大大部电视机吸引~ 不断播住 芝士瀑布无限loop~~loop~~lopp~~ 我心谂知啦!知啦!知你叻啦~~~ 阵间俾人妻睇下系咪真系咁*长*条芝士~~~~~~~人妻好快畀简约清新嘅木器家私吸引~ 除咗畀人干净嘅感觉~ 仲成个人平静咗!!首先当然要叫咗个海鲜汤啦~ 因为呢排小鲜肉老公做野好辛苦天气又热 男人唔补好易老~~ 虽然呢个系一人份但千祈唔好睇小佢~ 啲汤料足足够两个人食~ 有时啲汤水煲干咗仲可以叫佢加返 当然如果太好饮 饮晒就唔好做啲傻猪嘢啦 海鲜材料非常之多~ 蚬肉和青口 极之新鲜~ 虾虾弹牙 配上椰菜翠玉瓜冬菇等等一齐淆制上汤~~ 令海鲜汤更鲜甜,更有层次!!呢个饭除咗卖相好靓 仲好好味㗎~最正宗嘅食法就系冚埋个盖系咁摇系咁摇!! 牛肉唔会太干~ 入味的牛肉配泡菜仲有其他配料一齐食 佢喺大满足呀呢个牛肉拉面真系不得了~ 食之前整穿上面嘅蛋黄~ 捞匀来食! 令到个汤更加浓厚~正~正~由于两个人惊太饱所以叫咗迷你版嘅熔岩pizza~ 条芝士真系成条瀑布咁长~ 双面配上辣酱同埋脆卜卜
因为同老公仔去开金巴利道~ 谂住去啲韩国超市买韩国嘢
条芝士~~~~~~~

海鲜汤锅

当然如果太好饮 饮晒就唔好做啲傻猪嘢啦
海鲜材料非常之多~ 蚬肉和青口 极之新鲜~ 虾虾弹牙
酱牛肉金便当

呢个饭除咗卖相好靓
佢喺大满足呀

韩式牛肉拉面

由于两个人惊太饱所以叫咗迷你版嘅熔岩pizza~
条芝士真系成条瀑布咁长~ 双面配上辣酱同埋脆卜卜的猪腩肉
实在非常之特别