如果想食高质嘅港式早餐,呢度系你嘅选择。见到隔离米线阵同大家乐都坐满人,疫情期间仍然希望可以同其他人有少少社交距离,所以一心就去食罗麦记。港式早餐每份$42,价钱同邻舖有距离,我原先谂住系分别在于有少少私人空间。所以无人带位,无人招呼亦问题不大。老实讲,楼面人手真系少得可怜,同隔离大家乐差不多。但呢到楼面要一脚踢负责落单,派餐仲做埋清洁🧹。真系唔敢要求有招呼。等咗好耐终于有楼面得闲帮手落单,食物上台就好快。质量仲有惊喜😅!炒蛋系澳牛炒滑蛋。仲要明显分量唔只一只。落单时可要求蛋嘅熟度,我叫咗反蛋,屋企人要熟蛋。两碟都忠于要求无走样。多士边脆中间软淋淋,非常之新鲜。沙爹牛算滑溜,虽然有少部份都系咬唔开,但已可收货。蕃茄餐肉通,餐肉大大粒,大过波子,仲要全部都煎香晒先送汤。呢啲咪叫煮个位都有要求啰柠茶茶底香浓,屋企人饮奶茶,佢话好耐无试过饮到杯咗香浓滑溜嘅奶茶☕️⋯⋯总体而言,性价比高。食物质素高,又够大份。
如果想食高质嘅港式早餐,呢度系你嘅选择。

煎反蛋

沙爹牛肉面

蕃茄午餐肉通粉

杏仁霜  、奶茶、热朱古力

总体而言,性价比高。食物质素高,又够大份。
2022-05-15
$42 (早餐)
煎反蛋
沙爹牛肉面