见到观塘既工厦愈黎愈多餐厅 今日相约友人去食餐好 要揾一间chill少少又可以打卡 睇黎Boon好岩要求我地就即时订位提提大家Boon系得数张枱 所以去之前最好就Book先个到一去到见到装修环境好舒服 有大量干花的装饰系一间好有品味既餐厅 装潢同埋佢地食物都系好有taste。鲣鱼熟成封门柳配紫菜薯溶昆布牛油汁(HKD 168)封门牛柳一上觉得肉质好似比较干身的确食起黎都系外边比较柴同韧不过个内边系岩岩好既 少少红色系七成既程度牛味都够浓 佢既昆布牛油汁好夹 D薯蓉超滑。味噌龙虾汤(HKD 68)龙虾汤一上好香嘅 浓度唔算好稀身但系风味依然脆卜卜嘅龙虾膏多士浸汤食岩岩好。明太子酱薯条 (HKD 𝟺𝟾)好大份粗薯条 两个人分食都好饱下啲酱真系好够 明太子酱咸香好惹味即叫即炸新鲜脆口薯条加埋紫菜丝同明太子酱真系perfect match。法式多士(HKD 88)虽然其实我都已经饱饱地 但系呢个黎之前见到openrice张图好靓所以必叫黎到沾满蛋汁既鲜黄色多士 加上少少鲜果装饰的确睇到我流口水以佢黎到要即时食先可以保持外脆内软当日既多士我觉得可以再炸耐少少 脆身一D应该会有层次口感。香辣蟹肉蒜
见到观塘既工厦愈黎愈多餐厅 今日相约友人去食餐好
提提大家Boon系得数张枱 所以去之前最好就Book先
个到一去到见到装修环境好舒服 有大量干花的装饰
系一间好有品味既餐厅 装潢同埋佢地食物都系好有taste

鲣鱼熟成封门柳配紫菜薯溶昆布牛油汁(HKD 168)
封门牛柳一上觉得肉质好似比较干身
的确食起黎都系外边比较柴同韧
不过个内边系岩岩好既 少少红色系七成既程度
牛味都够浓 佢既昆布牛油汁好夹 D薯蓉超滑

味噌龙虾汤(HKD 68)
龙虾汤一上好香嘅 浓度唔算好稀身但系风味依然
脆卜卜嘅龙虾膏多士浸汤食岩岩好

明太子酱薯条 (HKD 𝟺𝟾)
好大份粗薯条 两个人分食都好饱下
啲酱真系好够 明太子酱咸香好惹味

法式多士(HKD 88)
黎到沾满蛋汁既鲜黄色多士 加上少少鲜果装饰的确睇到我流口水
以佢黎到要即时食先可以保持外脆内软
当日既多士我觉得可以再炸耐少少 脆身一D应该会有层次口感

香辣蟹肉蒜片意粉 (HKD 98)
虽然呢个组合系经常出现喺餐厅
要做得好食嘅蒜片意粉都唔简单
我觉得呢一间嘅做法就中规中矩
佢冇预先将啲蒜片炸脆
反而系辣椒味比较重多过蒜味
蟹肉亦都唔算特别多
成个意粉嘅软硬系适中
所以总结来讲呢个意粉系中规中矩

杂莓乳酪沙冰 (HKD 58)
沙冰系见每枱都有叫所以要一试
呢杯好明显少女心爆发
粉红色几乎满泻既杂莓乳酪沙冰一定迷到唔少女仔
食完咁多肉同意粉 呢杯沙冰味道酸甜可以中和下
沙冰内边有丰富天然材料 红莓蓝莓士多啤梨同埋yogurt
不过比想像中淡一点 应该系当日既水果质素问题

总结系呢间餐厅既服务环境都中上
食物方面都唔差 好岩同朋友想好chill咁一齐倾计吹水既地点
可以考虑黎Boon打下卡enjoy一下

Boon