2006-02-20
星期日晚的森巴,食客不多,有鬼佬几双。一行二人,点两份水晶餐,即每人三个头盘加一个主菜。每位盛惠$148。一切从头说起,先来一个芝士包仔,其实好似面包舖的芝士波,但质感较重,细细粒热辣辣,口感烟韧,涂上橙色牛油(应该系牛油呱),真系几好味。前菜﹕都ok试得过,上碟做得唔错,有酒店feel。鹅肝不过不失,只珍宝蚝啲汁,味道好似中式牛柳,感觉奇趣。汤﹕普遍。主菜﹕宝云酥牛柳和猪肋骨,水准回落,似普通花园扒餐质素。甜品﹕我选了Tiramisu及芝士饼,细细件,都有Starbuck水准。如果唔大食的话,以上呢个餐刚刚饱,想叫多客芝士包都食唔落了。最后,讲下装修和服务,招呼算系咁,外面其实够开扬,系超级食烟区和大集会区,会嘈啲、大烟啲,真系有辣有唔辣。里面非吸烟区,装饰流流地,但别有一番(老土)景致,几张大大的森巴女郎肉照坐镇,系播啲歌out得滞(可能想衬返个景)。总之试一次半次,可;成日食,咪拘。
汤﹕普遍。
主菜﹕宝云酥牛柳和猪肋骨,水准回落,似普通花园扒餐质素。
总之试一次半次,可;成日食,咪拘。