2019-07-12 76 浏览
呢一间系全球首间以 国际知名画家凡高艺术作品做主题嘅餐厅 餐厅入面嘅 每一个细节 都充满住艺术嘅气息 由餐厅嘅环境装修音乐 墙上嘅壁画 碗碗碟碟上图案 都可以睇得出餐厅嘅用心 带领客人进入梵高嘅艺术世界🎨而我哋就点咗一份 下午茶 Tea Set 准备喺呢一片神秘嘅艺术花园入面迷失一下🏕️座tea set用翠绿色嘅盆柱载住,中间系个鲜艳嘅玫瑰花音乐盒🌹,啲精致嘅蛋糕配住优美嘅音乐出场,衬托咗餐厅嘅艺术气息之外,更令我哋影到好多靓相😍英式松饼配咸蛋黄牛油/ 红桑子甜椒果酱个scone嚟到嘅时候仲热热地,唔会话冻到硬哂!而有两只味一咸一甜咁食,蛋黄香嘅浓味,配果酱嘅酸甜味,又估唔到几夹😝苏格兰烟三文鱼配北海道粟米饼食咗咸点先,个烟三文鱼个味好出,闻落仲好香,就咁食就有啲咸,但配啲弹牙粟米波🌽口感同味道就啱啱好喇!法国牛油牛角包配荷兰芝士个包嘅酥皮好松脆,食到牛油嘅油香之余,仲品尝到火腿同高级芝士嘅咸味🥐鸭蛋蚕豆烘蛋配意大利鱼子酱鱼子酱添左一份高贵嘅感觉,但呢次配咗香甜嘅烘蛋嚟食苹果盐味焦糖蛋糕🍎🍰真系有爽口嘅苹果丝喺顶,上面系小小咸嘅啫喱,中间系有好重焦糖味嘅软熟海绵蛋糕,口感同味道层次劲丰

而我哋就点咗一份 [杜比尼家的花园] 下午茶 Tea Set 准备喺呢一片神秘嘅艺术花园入面迷失一下🏕️

英式松饼配咸蛋黄牛油/ 红桑子甜椒果酱

苏格兰烟三文鱼配北海道粟米饼

法国牛油牛角包配荷兰芝士

鸭蛋蚕豆烘蛋配意大利鱼子酱
鱼子酱添左一份高贵嘅感觉,但呢次配咗香甜嘅烘蛋嚟食

苹果盐味焦糖蛋糕🍎🍰
真系有爽口嘅苹果丝喺顶,上面系小小咸嘅啫喱,中间系有好重焦糖味嘅软熟海绵蛋糕,口感同味道层次劲丰富,好好味Amazing👍🏻

红桑子朱古力蛋糕🍰
酸甜嘅果味同奶滑嘅白朱古力融合埋,甜而不腻,非常清新

提拉米苏千层蛋糕🍰
一戳入去就知好creamy,啲芝士味同咖啡酒味配合得好完美,而且浓郁到好似会渗入我哋嘅味蕾咁👅

Blueberry Kiss 蓝莓之吻🍵
俾茶我哋嘅时候仲俾埋个沙漏我哋去计时泡茶,好特别🤣 个杯靓到想拎走返屋企,超可爱! 倒茶嘅时候已经闻到浸甜甜嘅花香味,配埋佢另上嘅蜂蜜🍯嚟饮,好似佢个名咁,直头似俾人kiss咗咁好清好甜,啱哂女士们嚟饮😘

法式焦糖牛奶咖啡☕
以整法式焦糖炖蛋嘅方法系牛奶咖啡上烧一层焦糖 焦糖为杯咖啡添左一份焦香味 两种味道混合起来嘅感觉认真正

2019-07-05
庆祝纪念