2019-07-31
呢间餐厅位置其实唔系好显眼,一黎餐厅系楼上,二黎招牌比较细少,如果唔系朋友仔约食饭都唔太察觉呢间餐厅,起初听名以为系中菜,入到去似台湾菜,坐底睇menu先知原来系西餐尼❤️由于我同朋友仔去得比较早,6点钟左右就到左,唔使等就可以入坐,不过菜上左无耐食食下就愈来愈多人入座,最后甚至乎有等位情况,食剩4分1嘅嘢食后职员已经常徘徊逐项收走餐碟甚至餐具🍴👎🏿感受真唔非常差,台风设计,西式/cafe菜单设计,快餐式服务😫✍🏻不过我都依然会用平常心去评价食物嘅~👉🏻炸美国有皮薯条 $45够热新鲜整出后嘅薯蓉保留到每条薯条内,配合蕃酱食系好味嘅👉🏻蟹肉龙虾包$158肥满嘅龙虾🦞似用夹包方式放置包心,个面包上枱唔系好热身系微暖,咬落去非常柔软,配合龙虾肉、酱汁、蟹子粒入口够晒满足,呢个卖相同味道都唔错嘅👉🏻芝芝草莓🍓$42呢个稍为失色于芝士味太轻,已搅拌好只有淡淡芝士味,草莓味浓郁而带搅碎过嘅草莓🍓肉,如果钟意草莓味而钟意清清地嘅可以一尝👉🏻水果茶$45入面有西瓜苹果青柠片仲有唔同款水果系入面,茶系清新带少少水果味,味道上可以但价钱就见人见智未必合适👉🏻烟肉芝士焗蚝$5858蚊买到4只呢个价钱已唔算贵价
✍🏻不过我都依然会用平常心去评价食物嘅~
👉🏻炸美国有皮薯条 $45
够热新鲜整出后嘅薯蓉保留到每条薯条内,配合蕃酱食系好味嘅
👉🏻蟹肉龙虾包$158
👉🏻芝芝草莓🍓$42
👉🏻水果茶$45
👉🏻烟肉芝士焗蚝$58
58蚊买到4只呢个价钱已唔算贵价,大细就中型再细少少嘅size,味道上,食到蚝粒鲜味同面头浓浓芝士香,呢个价位上嘅小食系可以嘅
整体上食物质素可以嘅,主菜价钱较高但份量上未必令人饱肚,张枱真系偏细少,食物比较难放置,同加上要睇时间做人,因用餐嘅队真系好长,坐系到都觉得有压力🤦🏿♀️💦唉,中评~
🙋🏻♀️俾多啲机会唔同食店,只要乐意比机会,通常进步空间可以好大,时日有加会愈做愈好,香港人太健忘急速,对一般评价或要等既食店都唔会返转头,相信大家可抱着支持本地食店想法,成长对每间餐厅都十分重要,请一齐多一分抱容之心❤️。👍🏻