2021-11-06
姊妹们行完街话想食韩国嘢,网上又见呢间嘅食评都话几好,就试睇下walk in 拎唔拎到位。一上到楼见等位嘅都好多人,话要等一个钟先有位,只好系附近行下倾下计,职员有提醒最好早15分钟上黎等。8点嘅时候俾咗餐牌我哋睇定点咩,10分钟后就安排入座。适逢当日系万圣节前夕,有个如果有化妆打扮可赠送饮品一杯嘅活动。一行四人,叫咗以下嘅个样:炸虾紫菜包饭:炸虾干身松脆,配合其他配料,食落口感同味道都可以,但佢本身酱汁唔多,钟意多汁嘅朋友仔就可能觉得干少少。仲有,口冇咁大嘅朋友仔可能会比较‘论尽’,一咬开一半,啲料就四散系碟到。炸酱面:炸酱汁好多,口味偏甜。酱汁除咗食得出有洋葱,仲有似薯仔沙沙地棉密嘅口感之外,就食得唔系好出仲有咩配料啦。因为系姐妹想食,开头都冇咩期待,不过又意外地觉得几好食㖞。芝士排骨:好似网上睇咗相见到好吸引,当然就一定要试下啦!旁边嘅配菜,顺时针起,分别为蛋、紫菜饭、罐头菠萝、泡菜。排骨都有十几件,四个人食每人都有3至4件。排骨个汁口味都系偏甜,肉都算几多。芝士份量系肉眼可见嘅超多,仲要超级拉丝!开头有个小姐姐会过黎帮手整溶芝士。将芝士卷埋啲排骨呢个步骤就要自己手动啦。其他配菜
一行四人,叫咗以下嘅个样:
炸虾紫菜包饭:
炸酱面:
芝士排骨:
开头有个小姐姐会过黎帮手整溶芝士。将芝士卷埋啲排骨呢个步骤就要自己手动啦。其他配菜都一般般,正正常常啦。
餐厅嘅环境整体布置黎讲都好有气氛,天花挂满星星灯饰,加上灯光效果,好适合食嘢倾计,但同时都因为满场而觉得有少少‘热闹’。嘢食方面,整体都唔错。个人本身不太好炸酱面,但呢间嘅觉得有惊喜,可能系因为之前食嘅都唔太好食挂。另外,芝士排骨嘅份量都几大份,都好适合三五知己一齐叫。